Francúzsky velikán Lapierre: Kráľ cestnej cyklistiky

Slovo bicykel pre nás neznamená len nejaký dopravný prostriedok, na ktorom len tak jazdíme, či trénujeme. Bicykel je naša súčasť, je to naša životná filozofia, náš životný štýl. Cyklistika je pre nás postoj k životu vyjadrený slobodou na dvoch kolesách.


Šport by mal ľudí spájať a prinašať im emócie. Pretože tie skutočne vytvárajú radosť zo života, rozbúchajú naše srdcia, pohladia naše duše a už viac nedovolíme, aby odišli z našich myslí.

My v Chcemebike naozaj rozumieme vášni na dvoch kolesách. Neznamená to pre nás len odovzdať bicykel zákazníkovi.

Znamená to odovzdať kus z nás, kus z našej práce a prejavený záujem o spokojnosť nášho zákazníka, ktorým možete byť práve aj Vy!

Bicykle Lapierre

V našej predajni nájdete bicykle a elektrobicykle rôznych značiek a jednou z nich, je aj značka zvučného mena vo svete cestnej cyklistiky, francúzska značka - Lapierre.

Lapierre už viac ako 70 rokov spája technologické inovácie, dizajn a zmysel pre detail a ťaží zo svojich dlhoročných skúseností. Kvalita ich bicyklov je testovaná profesionálnymi tímami. Jedným z nich je aj tím FDJ, ktorého jazdci pretekajú aj na najťažších etapových cyklistických pretekoch sveta - Tour de France.

Značku Lapierre tvoria inžinieri, vývojári, milovníci bicyklov a samotný proces výroby prechádza kontrolou kvality. Pod ručne vyrábané rámy, sa registruje každý zamestnanec v "Bike pass", čím je následne možné dohľadať, kto bicykel, ktorý sa dostane až k Vám, skladal.

Bicykle Lapierre

História Lapierre

Značka Lapierre, vznikla v roku 1946 vo Francúzskom v Dijone. Pán menom Lapierre začal vyrábať bicykle v malom, no čoskoro sa jeho firma rozrástla následkom rozrastajúceho sa dopytu v tomto odvetví. Potom, ako sa firma Lapierre, prezentovala vo svete MTB bicyklov, skúsili šťastie aj v sfére cestnej cyklistiky, ktorá bola dôležitou súčasťou kultúry spoločnosti.

Následne bola pre firmu dôležitá stratégia marketingu, ktorá viedla k rozhodnutiu sponzorovať Dijonský klub cestných cyklistov - SCOD, ktorý bol následne premenovaný na SCOD/TEAM Lapierre. Postupne tento tím dosahoval najlepšiu úroveň vo Francúzsku: DN 1. V roku 2000, sa stal člen Lapierre tímu - Romain Mary - majstrom Francúzska, v divízii: DN 1 amatérskej elity.

Firma Lapierre predstavila úplne novú technológiu výroby ľahkých karbónových rámov - LP 0.9C a vďaka tomuto prelomu bol predstavený cestný rám vážiaci len 900 gramov!

Tím FDJ bol jediný, ktorý získal štyri dresy na Tour de France - 2003 a preteky dokončil v zelenom drese vďaka výkonu Baden Cooka. Kolekcia víťazných dresov bola doplnená v roku 2004 na pretekoch Giro d ́ Italia, kde Bradley McGee získal po prológu ružový cyklistický dres. Lapierre taktiež podporuje aj ženský triatlonový tím.

Súčasnosť Lapierre

Z úspešnej histórie Lapierre, sa teraz vrátime do prítomnosti, kedy cestná cyklistika zažíva naozaj bohaté obdobie, aj vďaka Petrovi Saganovi a jeho úspechom.

Ak by ste sa aj Vy chceli voziť a trénovať na jednom z bicyklov, od popredného svetového výrobcu cesných bicyklov značky Lapierre, je Vám k dispozícii naša predajňa Chcemebike, kde si môžete vyskúšať cestný bicykel značky Lapierre Aircode DRS 5.0.

cestný bicykel značky Lapierre Aircode DRS 5.0

Kúpiť Lapierre Aircode

Rám je vo veľkoti: M, ponúkaný vo výbave SHIMANO 105 (11 rýchlostí),ktorá poskytuje technológie a skúsenosti z vyšších cestných sád ako SHIMANO DURA ACE a ULTEGRA. Vidlica je karbónová - tapered, o brzdný účinok sa starajú hydraulické kotúčové brzdy, taktiež sady SHIMANO 105.

Pre viac informácí navštívte našu stránku: www.chcemebike.sk, alebo priamo náš kamenný obchod na adrese: Kláštorná 1, Prievidza.

Tešíme sa na Vás,

s pozdravom tím Chcemebike.