Ako vybrať správny cyklistický dres

Jazda na bicykli je vynikajúci spôsob, ako si dopriať trochu pohybu a udržať si zdravie a vyčistiť si hlavu od problémov. Skoro vždy si prinesiete krásne zážitky z bicyklovania, aj keď vonku nie je ideálne počasie. Dnes si trochu rozoberieme cyklodresy. Ako nám pomáhajú prekonať nepriaznivé počasie a udržujú nás počas jazdy sviežich a v pohode.

Kvalita nadovšetko

Kvalitný cyklistický dres vám pomôže udržať si pohodlie a tepelný komfort počas jazdy, či už je zima alebo teplo.
Je to základný kus oblečenia pre cyklistov všetkých úrovní, či už s bicyklom začínate, alebo ste skúsený jazdec, ktorý na ňom trávi hodiny každý týždeň.

Tie najlepšie materiály

Cyklistické dresy sú vrchné časti oblečenia , ktoré cyklisti nosia ako hlavnú vrstvu. Zvyčajne sú vyrobené z kvalitných syntetických tkanín, no niektoré modely sú vyrobené z drahších a kvalitnejších funkčných materiálov. Tieto materiály zaručujú dokonalý odvod potu a majú schopnosť rýchlo sa vysušiť. Počas jazdy vás udrží v suchu a pohodlí.

Cyklistické dresy sa vyrábajú v rôznych štýloch a farbách, ktoré dokonale zvýraznia váš osobitný štýl. Veľmi obľúbené medzi cyklistami sú pestré farby, ktoré plnia aj bezpečnostnú funkciu a to, že je vás lepšie vidieť či už na ceste, alebo aj v lese. Niektoré sú navrhnuté vo farbách pretekárskych tímov. Pri bicyklovaní jepriam nutné mať dres, ktorý je priedušný, ale zároveň poskytuje dostatočnú potrebnú ochranu jazdca.

Kľúčové vlastnosti, ktoré treba brať do úvahy pri výbere cyklistického dresu

Prvý a rozhodujúci faktor je spôsob a frekvencia využitia.

Pokiaľ zvažujete kúpu nového cyklodresu len na občasné víkendove výlety, úplne skvelo vám poslúži dres v strednej triede niekde od 20 eur.

Ak vaše dobrodrúžstva začínaju naberať na intenzite, určite by som zvolil triedu vyššej kategórie. Funkčnosť a strih sú neporovnateľné a zážitok z bicyklovania sa znásobuje.

pánsky dlhý cyklistický dres

Tieto kvalitnejšie cyklodresy sú vždy navrhnuté a testované profesionálnimi jazdcami a pri použití kvalitných a funkčných materiálov sa cena razantne zvyšuje. Tieto dresy začínajú niekde od 80 eur. Je to nemalá suma, no zatiaľ nám každý zákazník sprostredkoval skúsenosť so slovami, že to bola jeho najlepšia investícia. Pokiaľ nevieš ako vyzerajú cyklodresy navrhované profesionálmi, pozrite si naše pánske cyklistické dresy alebo dámske cyklistické dresy z našej ponuky.

V každom prípade by som sa vyhol dresom s pochybným pôvodom alebo z Číny. Pomerne vždy sa jedná o falzifikát známej značky, aj keď nie je priamo vyobrazená na drese, ale snaží sa ju napodobniť logom alebo farbami. Tieto dresy vyzerajú veľmi lákavo či už vzhľadom alebo cenou, no kvalita je asi taká ako handra na podlahu.

Strih

Pri kúpe cyklistického dresu chcete nájsť taký, ktorý vám dobre sedí. Pri cestných cyklistoch je dôležité, aby bol
dostatočne priliehavý - tým znižuje odpor vzduchu. Nemálo dôležité je, aby vás chránil pred vetrom a zároveň zostal pohodlný. Tieto dresy sú strihovo ušité tak, že predná strana v páse je kratšia a zadná dlhšia - je to kvôli posedu na cestnom bicykli, kde je cyklista v predklone a dres zabezpečuje ochranu krížov a na druhej strane nie je potrebné tolko materíálu v oblasti brucha.

Pre jazdcov, ktorí sa radi rútia dole trailom alebo využívaju bicykel na turistiku, je dôležité pohodlie. Túto vlastnosť skvelo zaručia mtb dresy , pretože su strihovo voľnejšie a poskytujú jazdcovi viac pohodlia.

Štýl

cyklistický dres Alé

Existuje veľa rôznych štýlov cyklistických dresov, vrátane vypasovaných, voľných a športových strihov. V dnešnej dobe nie je už nič výnimočné si dať vyrobiť dres na mieru pre seba a svojich kámošov s vlastným menom či logom, dokonca vo vlastných farbách.

Ochrana

Najlepšie cyklistické dresy sú tie, ktoré vás chránia pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Hľadajte dres, ktorý je odolný proti
vetru, dažďu a slnku.

To je všetko pekné, ale teraz sa ponúka otázka kde taký dres kúpiť a ako si vybrať?

Cyklistické dresy nájdete vo väčšine veľkých obchodov so športovými potrebami, ako aj
v internetových obchodoch. Ak s cyklistikou začínate, môže byť užitočné zajsť niekam do predajne, kde vám odborne poradia a môžete si dres aj pohodlne vyskúšať. U nás v Chcemebike na Kláštornej ulici 1 v Prievidzi, ti náš vyškolený a skúsený personál s radosťou poradí pri výbere.

Pokiaľ nie si z nášho mesta, nezúfaj, nie je nič stratené... Jednoducho navštív náš web a vyber si svoj nový dres a pokiaľ si nebudeš vedieť rady, kľudne nám zavolaj a s výberom ti pomôžeme. Následne si ho môžeš objednať a ak by sa ti predsa len nepozdával, môžeš ho do 14 dní vrátiť alebo vymeniť. U nás máš záruku vrátenia penazí.

Záver

Cyklistika je skvelá forma cvičenia a môže byť nesmierne obohacujúca. Čoskoro zistíte,
aký skvelý je to pocit byť aktívny a zdravý.

Cyklistika je vynikajúci spôsob, ako si udržať kondíciu , čistú myseľ a nazbierať kopu krásnych zážitkov a nových priateľov. Jazda na bicykli nám dáva ohromnú voľnosť, ktorú je potrebné podčiarknuť kvalitným cyklodresom, lebo len pokiaľ bude vaše telo v pohode, vy môžete naplno navnímať všetky tie krásy z bicyklovania.